KS International - L200 Forum sponsor
Welcome, Guest. Please login or register.
24 July, 2021, 14:18:36 PM

Login with username, password and session length
155955 Posts in 18338 Topics by 12181 Members
www.L200.org.uk
Membership to this site is FREE.
Please email or PM me to become a free member
Home L200 Forum L200 Forum & Club Info Buy Owners Club Merchandise at the L200 Forum L200 Forum Gallery L200 Forum Information page Login Register L200 Forum Links Page L200 Forum email
Looking to join the Mitsubishi L200 Owners Club ? - Joining info here - - - - - - - Want to help our charities ? - Shop at Amazon.co.uk through this link
L200 Owners Club Forum - Facebook Page A-Plan L200 insurance - L200 Forum sponsor
+  L200 Owners Club
|-+  The Forum
| |-+  Public/Initial Posting Area.
| | |-+  2005 2.5TD head and coolant issues
0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: 2005 2.5TD head and coolant issues  (Read 1295 times)
Ganers
Owners Club member
**
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 25


« on: 14 November, 2020, 10:37:03 AM »

Hi all.
I searched around but can?t seem to get a grip of this issue. I?ve previously changed the head gasket, had the head skimmed and tested and all was well.
Recently iv had oil in the rad and header tank, tried flushing it with no luck. Now iv had an overheated and fount bubbles in the header tank with lots of hungry oil, it?s like a thick soup! I?m sure the heads gone again.
So I?ve stripped the rad and it?s blocked also full of oily gunge.
Pulled the thermostat which was reasonably clean but wouldn?t open in hot water from a kettle but did finally after being boiled for a few mins in a pan, it?s marked at 86 deg, so not great.
Rad cap doesn?t seem to open up at all but was allowing the bubbles to get into the header tank?
The block has been flushed and looks clean.

I?ve ordered, from millers, head kit, bolts, rad cap, thermostat etc.

However I?m not sure how this has happened, if the oil blocking the raf has caused the issue where has the oil got into the system. Or has the or Thad the head gone causing the oil leading to the overheat.

Just want to make sure I?ve got the issues sorted before putting it all back together so it doesn?t happen again, it?s been a couple of years since I last did the head and low mileage done.

Thanks in advance.
Lee.
Logged

2005 Warrior in black.Suspension lift. Big boots. 3" roll bar. Armadillo roller. Remote central locking. Rear camera and parking sensors. Chrome rear bars. Chrome side steps. EGR removed. And thinking what else.
Pages: [1] Go Up Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.1 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!